9. Econventio Teszt - középiskolásoknak

Az Econventio Teszt az Econventio Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az Állami Számvevőszék és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 9. alkalommal megrendezésre kerülő országos pénzügyi ismeretterjesztő programja.

A teszt 2019. február 25. és április 30. között érhető el a http://teszt.econventio.hu/ oldalon.

A tesztet megelőző regisztráció során meg kell adni a regisztrációs kódot: econventio

Az Econventio teszten az „Econventio iskolahálózat” diákjai vehetnek részt. Az Econventio iskolahálózathoz való csatlakozáshoz illetve adatmódosításhoz regisztrációs lap letölthető ITT.

A teszt gyors regisztráció után indítható: a 40 kérdésből álló teszt kitöltésére 30 perc áll rendelkezésre.

A teszt indításáról és a regisztráció menetéről ITT tájékozódhat.

A kérdések egyenként jelennek meg: tudást és számolást mérő kérdéseknél szerepeltetjük a „nem tudom” válaszalternatívát, hogy visszajelzést kapjunk a diákok tényleges ismereteiről, mivel a teszt válaszaiból készült tanulmány alapján oktatási segédanyagokat is készítünk, és azt szeretnénk, hogy azok a mai, valós tudásszinthez illeszkedjenek.

A teszt kitöltése után egy tájékoztatót láthatnak a helyesen kitöltött válaszok számáról: a helyes válaszokat május 10. után hírlevelünkben írjuk meg.

Az idén is 5 iskola csapata vehet részt az Econventio nyári táborában, Balatonbogláron. További részletek a teszt honlapján.

 

A 2019-es plakát letölthető ITT.