7. Econventio nyári tábor

Tavasszal 270 középiskola részvételével zajló Econventio Teszt nevű pénzügyi vetélkedő 5 nyertes iskoláját láttuk vendégül 6 napig.

Az 5 résztvevő iskola a következő volt:

Békéscsabai Szakképzési Centrum Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma

Bárdos László Gimnázium, Tatabánya

Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma

Szegedi Szakképzési Centrum Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma

Cseresnyés Péter, Munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

 

 

A tábort Cseresnyés Péter, Munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár nyitotta meg, aki házigazdaként gratulált a résztvevőknek, és röviden érintette azokat a témákat, amelyekkel a 6 nap során előadások és tréningek alatt találkozhatnak a résztvevők.

Ezután Sápi Ákos, az Econventio alapító elnöke mesélt az Econventio alapításának körülményeiről, az elmúlt 7 év céljairól és az az Egyesület szelleiségéről.

Sápi Ákos, az Econventio elnöke

 

Az első 2 nap ismerkedéssel, az Econventio pénzügyi programjának megismerésével, és balatoni csapatépítő túrával telt.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

 

 

Ezután következett a Közpénzügyi nap, amely Domokos László, az Állami Számvevőszék elnökének előadásával kezdődött, majd dr. Kovács Diána, az ÁSZ közpénzügyi tudatosság programigazgatójának tréningjével folytatódott.

Az NGM adózási nap háziasszonya dr. Vas Adrienn, a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete, képzési igazgatóhelyettese volt, aki a bevetési egységgel közösen igen színes és interaktív programokkal alapozta meg dr. Sors Lászlónak, a NAV bűnüldözési és a nyomozóhatósági feladatok ellátásáért felelős helyettes-államtitkárnak meghökkentő példákon alapuló, rendkívül szórakoztató előadását: a diákok kérdésáradata miatt az ebéd csúszott is majd fél órát, de ezt senki sem bánta.

dr. Sors László, bűnüldözési és a nyomozóhatósági feladatok ellátásáért felelős helyettes-államtitkár

 

Az 5. nap házigazdája dr. Kovács Péter, az Szte Gtk dékánja volt, aki egy multimédiás szavazóprogram segítségével valóban egyedi módon vonta be a résztvevőket az előadásaiba.

 

dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja

 

Szokás szerint az utolsó 2 napon Pesti Tibor, az Econventio alelnöke először egy főzőversennyel vezette be a diákokat a pincepörkölt rejtelmeibe, majd a zárónap egy balatoni grillezéssel viszonozta a diákok aktivitását. Ezúton köszönjük a tábor minden előadójának, résztvevőjének, és támogatójának, hogy idén is feledhetetlen élményt és hasznost tudást adhattunk át a táborlakóknak!

 

Pesti Tibor, az Econventio alapító alelnöke