Immár negyedik alkalommal indul az ECONVENTIO TESZT.

Az Econventio Tesztet 2013-ban 12.000 diák töltötte ki: reméljük, hogy ezt a számot az idén túlszárnyaljuk, és mind többen választják pénzügyi ismereteik fejlesztésnek ezt a módját!

 

A teszt az idén is elektronikus alapon, 2014. március 10. és május 05. között érhető el, a http://www.econventio.hu/teszt/ oldalon.

 

Az Econventio teszten az „Econventio iskolahálózat” diákjai vehetnek részt.

Az Econventio iskolahálózathoz való csatlakozáshoz illetve adatmódosításhoz regisztrációs lap letölthető INNEN.

 

Az egyszerűsített regisztráció után indítható a teszt, amely idén is 40 kérdésből áll, kitöltésére pedig 30 perc áll rendelkezésre.

A regisztrációról és a teszt indításáról ITT tájékozódhat.

 

A kérdések egyenként jelennek meg: tudást és számolást mérő kérdéseknél szerepeltetjük a „nem tudom” válaszalternatívát, hogy visszajelzést kapjunk a diákok tényleges ismereteiről, mivel a teszt válaszaiból készült tanulmány alapján oktatási segédanyagokat is készítünk, és azt szeretnénk, hogy azok a mai, valós tudásszinthez illeszkedjenek.

A teszt kitöltése után egy tájékoztatót láthatnak a helyesen kitöltött válaszok számáról: a helyes válaszokat május 05. után hírlevelünkben írjuk meg.

 

A tesztet sikeresen kitöltő diákok között értékes nyereményeket sorsolunk ki. A sorsoláson való részvétel feltétele, hogy a tesztet kitöltő a teszt minden kérdését megválaszolja.

 

A diákok között az alábbi nyereményeket fogjuk nyilvánosan kisorsolni:

- egy laptopot

- egy tabletet,

- egy fényképezőgépet.

 

Az 5 legaktívabb iskola 2014-ben is egy-egy csapatot küldhet a júliusban megrendezésre kerülő balatoni ECONVENTIO PÉNZÜGYI TÁBOR-ba.

 

Az teszt alapját a Szegedi Tudományegyetemmel közösen kidolgozott ECONVENTIO INDEX adja, amely az alábbi 6 témában méri a diákok tudását, számolási képességét és pénzügyi attitűdjét:

 

1) Banki szolgáltatások

2) Megtakarítások és befektetések

3) Hitelezés

4) Biztosítás és nyugdíj

5) Munka világa

6) Általános gazdasági ismeretek

 

 

Az ECONVENTIO TESZT-tel kapcsolatban az sapiakos@econventio.hu e-mail címen kérhet további tájékoztatást.