Szándéknyilatkozat a pénzügyi kultúra fejlesztésben való együttműködésről

Az Econventio Egyesület által kezdeményezetett Szándéknyilatkozat aláírására az Állami Számvevőszéknél megrendezett konferencián került sor. Az aláírt szándéknyilatkozattal fontos lépéshez értünk: sikerül megvalósítani, hogy az pénzügyi kultúra fejlesztéséről az Econventio értékrendje szerint gondolkodó pénzügyi-üzleti élet és a pénzügyi szakma képviselői - a Szegedi Tudományegyetemmel kialakított együttműködésén túl - összefogjon állami szervekkel (NAV, ÁSZ) a pénzügyi ismeretek fejlesztésének koordinálására, és ezt a tudásbázist a közoktatás rendelkezésére bocsássa.

Az öt együttműködő fél (Econventio, SZTE GTK, ÁSZ, NAV, Köznevelésért Felelős Államtitkárság) munkacsoportot hoz létre. A munkacsoport feladata, hogy összehangolja a felek tevékenységét a pénzügyi ismeret fejlesztése terén, és ezek eredményeit az Econventio Index segítségével évről évre mérje, rendszeres visszajelzést adva a résztvevőknek.

A szándéknyilatkozatot a csatlakozó szervezetek vezetői látták el kézjegyükkel: Sápi Ákos elnök (Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület), Domokos László elnök (Állami Számvevőszék), Vilmányi Márton dékán (Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar), Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Varga Árpád elnökhelyettes (Nemzeti Adó- és Vámhivatal).

 

A Szándéknyilatkozat szövege megtekinthető ITT.