Pénzügyi szakmai nap Egerben

 

A rendezvény előadója volt Sápi Ákos, az Econventio Egyesület elnöke, aki a jelenlévő mintegy 120 érdeklődőknek bemutatta az Econventio elmúlt 3 évének tevékenységét. Ezután ismertette annak a 142 iskola részvételével zajló pénzügyi vetélkedőnek az eredményét, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karával közösen szerveztek, és amelyen 8 egri középiskola is részt vett: a Dobó István Gimnázium, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola, a Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium, az IQ-PONT Középiskola, az Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium.

 

A szakmai rendezvény második programján dr. Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi elnökhelyettese Cégtemetők, céghalmozók, céghullák címmel tartott előadást. Mint mondta: a cégtemető ügyek egyre nagyobb számban fordulnak elő, hatékonyabb felderítésükhöz összehangoltabb fellépésre van szükség.

Hozzátette: ennek a komplex eljárásnak az első jelentős eredménye éppen az a három hete felderített bűnszervezet leleplezése, mely egy egri cégtemetőből nőtte ki magát. Mint arról korábban beszámoltunk, a bűncselekmény elkövetői közel félezer céget tüntettek el, és emellett fiktív munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkoztak. Dr. Sors László elmondta: a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál jelenleg húsz cégtemető-ügyben folyik eljárás, ezek felderítéséhez szintén komplex, összehangolt munkára lesz szükség.

 

A rendezvényről készült riportot megtekintheti ITT.