Econventio előadások a DELTA Akadémia nyári táborában

 

A Dél-alföldi Talentum Akadémia július 2.-án nyitotta meg kapuit a 2 hetes gyulai, 2012-es Nyári Akadémia első és második évfolyamosai előtt, ahol ünnepélyes keretek között köszöntötte a hallgatókat Barkász Sándor, az akadémia alapítója.

 

 

 

A DELTA Akadémia létrejötte azon az egyszerű felismerésen alapul, hogy a középiskola utolsó évében legalább egy megyényi diákokból választanak ki innovatív szellemű, veleszületett stratégiai gondolkodással rendelkező tanulókat (statisztikai adatok szerint minden 20. embernek vannak ilyen adottságai). A kiválasztás után, e fiataloknak a vezetővé válás rögös útján akar tudatosan és hatékonyan segíteni a DELTA Akadémia. (A jelenlegi társadalomban igaz, hogy 1000 emberből 50-en alkalmasak stratégiai vezetőnek, de valami folytán 47 fő elkallódik, így csak 3 fő adottsága hasznosul.)

 

A Deltás hallgatók kiválasztása egy, a személyiségükre vonatkozó kérdőíven alapuló rendszer (Predictive Index Rendszer) segítségével történik. E kérdőívet a középfokú oktatási intézmények közreműködésével minden érettségiző diák kitölthet, amennyiben ezt szeretné. Közülük - az ismert statisztikák alapján - végzős évfolyamonként közel 150 kiválasztott diák kap lehetőséget a DELTA rendszerébe való belépésre, a képzéseken való részvételre.

 

A DELTA által alkalmazott egyedülálló és újszerű képzési programba nem feltétlenül a legjobb tanulmányi eredményt felmutató diákokat keresi, hanem olyan lelki alkattal rendelkezőket, akikre jellemző, hogy „független, kezdeményező, önmotiváló személyiségek, akiket a versenyszellem és a tettvágy hajt, kockázatvállaló és formabontó gondolkodásúak, fegyelmezett viselkedésűek, kritikus észjárásúak, optimista életfelfogásúak, munkájában lelkiismeretesek, alaposak és pontosak, nyomásra higgadtak, gyors és határozott döntésre képesek”.

 

A Képen Barkász Sándor, a Delta alapítója, Sápi Ákos, az Econventio elnöke, Antal Zsolt, a Delta képzési programjának vezetője, a Pázmány Péter Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar docense