Együttműködési megállapodás az Állami Számvevőszékkel

Az keret-megállapodást Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Sápi Ákos, az Econventio Egyesület elnöke írta alá.

A megállapodásban foglaltak szerint a felek a pénzügyi ismeretek terjesztése érdekében az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény által meghatározott keretek között kinyilvánítják elvi szándékukat az együttműködésre.

Az együttműködés kiterjed:

  • „Pénzügyi ismeretek” témakörhöz kapcsolódó szakmai együttműködésre, melynek célja a közpénzek felhasználásnak és elköltésének ellenőrzésével kapcsolatos információk közérthető megjelenítésének szakmai támogatása, a pénzügyi tudatosság erősítése.
  • Az Econventio Egyesület pénzügyi ismeretek területen végzett kutatómunkájának elvi támogatására.
  • Az Econventio Egyesület kutatómunkájának eredményeként született tanulmányok megjelenésével, publikálásával kapcsolatos szakmai segítségnyújtásra.
  • Konferencia szakmai, szervezési támogatására, egyrészt védnökség, előadók biztosítása, másrészt a konferencia sajtóanyagával és a kommunikációjával kapcsolatos szakmai segítség által.

A megállapodás teljes szövege letölthető INNEN.

 

A megállapodásnak megfelelően elkezdődött az őszi Econventio és az ÁSZ közös konferenciájának a szervezése, melyen az Állami Számvevőszék ad otthont.

 

Az előkeszületről az ÁSZHÍRPORTÁL cikke tájékoztat.