Domokos László nyitotta meg az Econventio Pénzügyi Tábort

Tartalmi reformra van szükség a középfokú oktatásban, mert ma Magyarországot széles körben jellemzi a pénzzel való bánás igazi ismeretének, tervezésének és az előrelátásnak a hiánya - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke hétfőn az Econventio Nyári Pénzügyi Tábor megnyitóján Balatonlellén.

Domokos László elmondta: azért vállalta a tábor megnyitását, mert nagyon fontosnak tartja az általános pénzügyi tudás és tudatosság fejlesztését célul tűző, a tábort szervező Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület kezdeményezését. A tábort megelőző pénzügyi vetélkedőn 62 iskola 7.692 diákja vett részt, ami azt jelenti, hogy van érdeklődés a téma iránt, érdemes folytatni ezt a munkát - tette hozzá.

Domokos László szerint a főiskolákon, egyetemeken tanított pénzügyi ismereteknél is fontosabb megtanulni hétköznapi szinten bánni a pénzzel. A szakképzésben végzők fele valószínűleg vállalkozóként fog megélni, miközben vállalkozói, háztartási ismereteket egyáltalán nem nyújtanak a középiskolák - mondta, hozzátéve: fontos tudás az is, hogy kell kijönni havi 90 ezer forintból, amelynek csak egy részét adja a család által mutatott példa.

 

Úgy vélte, az ország közpénzügyein, vállalkozásain is látszik, hogy a gazdálkodási folyamat megbicsaklik a gyakorlati oldalon, a magyar vállalkozók versenyképességén még sok a fejleszteni való. Ennek megalapozásához az oktatási rendszerben kell megtalálni a pénzügyi, tervezési, gazdasági ismeretek bővítésének lehetőségét, készségként való elsajátítását az ÁSZ elnöke szerint.

 

 

Az Econventio Pénzügyi Táborról és megnyitójáról az M1 Híradója is beszámolt.

A riport megtekinthetó ITT.