MoneyPoli 2023

Az idei évben 6 iskola, közel 350 diákja vett részt a MoneyPoli tréningsorozaton, amit az Econventio Egyesület, a Junior Achievement Magyarország, és az SZTE Gazdaságtudományi Kara közösen valósított meg. 

A tréninget 6 városba vittük el az Econventio Iskolahálózat dél-alföldi középiskolái részére. Az első látogatásunk

- Kecskemét (Kecskeméti Református Gimnázium) volt, majd

- Szeged (Kőrösy József Közgazdasági Technikum),

- Mórahalom (Tóth János Szakképző), valamint 

- Zenta (Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola), ezt követően pedig

- Békéscsaba (Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum), és végezetül pedig

 - Gyulára (Karácsonyi János Katolikus Gimnázium) látogattunk el.

A diákok 3 téma által bővíthették tudásukat. „A gazdasági kockázatok a mindennapjainkban” tréning segítségével megtanulhatták, hogy milyen váratlan gazdasági vészhelyzetek léphetnek fel, és hogyan tudnak ezekre felkészülni. „A hitelek a mindennapjainkban” téma által betekintést nyerhettek a hitelek világába, és az azzal járó kockázatokra, és veszélyekre. Az utolsó téma pedig a fair trade – méltányos kereskedelem volt, ami ízelítőt adott a tanulók számára, hogy miért is fontos a fenntartható fejlődés, hogyan tudnak a hátrányos helyzetű termelők bekapcsolódni a gazdaságba, valamint, hogyan tudják a fogyasztók támogatni a méltányos kereskedelmet a tudatos vásárlásaik által.

Örömünkre szolgált, hogy a diákok nagy érdeklődéssel vettek részt a tréningeken, amely hozzájárult a pénzügyi tudatosságuk és kultúrájuk fejlődéséhez.

Köszönjük a partnerek, az iskolák, és a trénerek lelkes együttműködését!

További képek itt tekinthetők meg.