Közgazdászpalánta verseny 2022.

Nemzetközi közgazdasági versenyt rendezett általános iskolások számára a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikuma. A döntőn a több mint 90 nevezőből már csak a legjobb 8 csapat mérhette össze tudását.

A zsűri elnöke Sápi Ákos, az Econventio elnöke volt.

Az első fordulóban online feladatsort kellett megoldaniuk a fiataloknak, ezt követően egy kisfilmet készítettek. Ezek eredményei alapján hívták meg a legjobbakat a döntőbe, ahol erdélyi, vajdasági és budapesti csapat is küzdött a Csongrád-Csanád megyei iskolásokkal.

A döntőben többek között keresztrejtvényt kellett fejteniük, ismert céglogókat felismerniük egy apró részletből, illetve volt olyan feladat is, amelyhez a belvárosban sétálva kellett megkeresniük a segítő információkat. Molnár Erika főszervező úgy fogalmazott, amellett, hogy a szakma iránt felkeltik a fiatalok érdeklődését, praktikus tudást is adnak a versenyfeladatok által. „Bár ennek a korosztálynak még messze van, amikor szüksége lesz rá, az egyik feladat során azonban mégis megtanulhatták, hogyan adhatják el meggyőzően magukat, ugyanis részt kellett venniük egy állásinterjún a Mikulásnál, aki krampuszt keres” – mesélte.

A kiélezett versenyben a dobogóra az alábbi csapatok jutottak fel:

1. helyezett: Pénzelők (Gaál Mózes Általános Iskola, Barót, Kovászna megye, Románia)

2. helyezett: CsodaPalánták (Szegedi Fekete István Általános Iskola)

3. helyezett: πngvinek (Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium)