Econventio közpénzügyi ismeretek az SZTE EcoCamp táborában

Az ötnapos rendezvény hagyományosan az SZTE GTK aulájából indul, a diákok szálláshelye is az egyetemhez kötődik, SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumba térnek vissza esténként.

Dr. Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja a megnyitón

“Minden évben legalább 20, maximum 35 diákot látunk vendégül, ezzel a létszámmal egyszerre tudunk csapatot építeni és szolgálhatjuk egyéni fejlődésüket” – mondta megnyitón Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja. Kiemelte, ez a tábor is tehetséggondozási programjuk egy eleme, lehetővé teszi a pénzügyi kultúra interaktív fejlesztését. A teljes projektben 10-20 fő oktató vesz részt, a középiskolások táborának főszervezője Kovács Péter, a Statisztikai és Demográfiai Tanszék docense.

Délelőtt szakmai programok, délután játékos csapatépítő programok várják a fiatalokat. Az első nap tréninggel kezdődik, ekkor állnak össze a csapatok, önismerettel, önfejlesztéssel foglalkoznak. Kedden az Econventio tart pénzügyi és közpénzügyi fejlesztési napot, az attitűdökre, viselkedésre helyezve a hangsúlyt. Szerda a menedzsmenté, a marketingé, statisztikai ismereteké, csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai adnak betekintést a kulisszák mögé, bemutatva az intézmény működését nemcsak a gyerekeknek, hanem az ő családtagjaiknak.