KLIK - Econventio Együttműködési megállapodás aláírása, 2015. augusztus 27.

A 2015. augusztus 27-én a KLIK megyei tankerületi igazgatói ülésén a Klébelsberg Intézményfenntartó Központ és az ECONVENTIO Egyesület elnökei, Hanesz József és Sápi Ákos által aláírt együttműködési megállapodás alapján a felek kinyilvánították a pénzügyi kultúra fejlesztése és terjesztése iránti elkötelezettségüket, mivel a családok jólétének és pénzügyi biztonságának előmozdításához és megerősítéséhez elengedhetetlen azon egyéni és nemzetgazdasági kockázatok mérséklése, amelyek az állampolgárok nem kellően megalapozott pénzügyi döntéseiből erednek.

Ebből adódóan Magyarország – és különösen a jövő generációját képező középiskolások és tanáraik – pénzügyi kultúrájának megismerése és fejlesztése kiemelkedő jelentőséggel bír.

A felek együttműködése az Econventio Iskolahálózat szervezését és működtetését, az évente szervezendő Econventio Teszt támogatását, a pénzügyi ismereteket fejlesztő programok megvalósítását, a pedagógus-továbbképzés szervezését és a kiemelt partneriskolai program támogatását érinti a megyei tankerületi igazgatók segítségével.