Az Econventio Pénzügyi Kultúra Központ ünnepélyes megnyitója

Ezzel az idézettel nyitotta Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke a május 21-i Econventio Pénzügyi Kultúra Központ ünnepélyes megnyitójának köszöntő beszédét. Az Econventio Pénzügyi Kultúra Központ az Egyesület fő céljai - a pénzügyi intelligencia fejlesztésének és a közérthető pénzügyi ismeretek népszerűsítésének - elérésének mérföldköve.

Az Econventio Pénzügyi Kultúra Központ Magyarország első olyan központja, amely az Econventio pénzügyi ismeretek területén végzet kutatásait és fejlesztési tevékenységét koordinálja. Az elmúlt 5 évben az Econventio és partnerei több, mint 55.000 fő részvételével valósították meg szakmai programjaikat. Az Econventio Pénzügyi Kultúra Központ fő feladata a rendszeres pénzügyi kultúra-kutatások eredményeinek feldolgozása és adaptálása, melynek eredményeképpen a pénzügyi ismeretek gyakorlatias fejlesztésre alkalmas moduláris oktatási rendszert hoznak létre. A fejlesztett képzési modulok mind a középiskolai oktatás és pedagógusképzés, mind a felnőttképzés területén elérhetővé válnak, így biztosítva a diákok és a felnőttek számára a gyakorlatorientált pénzügyi ismeretek elsajátításának lehetőségét.

A megnyitó ünnepségen az Econventio Egyesület tagjai és partnereinek képviselői vettek részt.

Beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár asszony, aki méltatta az immár öt éve folyamatosan működő Econventio eredményeit és az Econventio Iskolahálózat 200 partneriskoláján keresztül a közoktatás fejlesztésére gyakorolt hatását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárságának helyettes államtitkára, Závogyán Magdolna az NMI és az Econventio közös céljait emelte ki, melynek lényege a kulturális és közösségi értékteremtés.

Dr. Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja a több éves együttműködésük kezdeteiről és a közös sikerekről beszélt a résztvevőknek.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke - kapcsolódva az előtte szólókhoz - kiemelte, mennyire fontossá válik az egyén szintjén megjelenő pénzügyi kultúra fejlesztése, hiszen ez által az ország gazdaságának fejlettsége és rendezettsége is változhat.

Végül, de nem utolsó sorban a Magyar Nemzeti Bank képviseletében dr. Fömötör Barna gratulált a központhoz, valamint elmondta az egyesülethez címzett jókívánságait.

A köszöntő és köszönő beszédek után az Econventio Pénzügyi Kultúra Központ megnyitója állófogadással zárult.