A közös célért újabb szövetségessel

A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított, a közművelődés egészét áttekintő, és annak fejlődését elősegítő országos hatáskörű szolgáltatói intézmény.

Mint ilyen kifejezetten fontos számára is az a célrendszer, melyet az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület is zászlajára tűzött.

A közös célok elérésének alapfeltétele, hogy közös értékek mentén cselekvő szakemberek erősítsék egymás munkáját. Erre a gondolatra építve döntött úgy a Nemzeti Művelődési Intézet, hogy munkatársai számára 10 alkalmas konferencia sorozatot indít 2015-ben.

A „Pénzügyekről közérthetően” című előadásában Sápi Ákos kitért arra, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez elengedhetetlen az érintettek hozzáállásának, értékrendjének fejlesztése, hiszen ez az alapja a megszerzett tudás alkalmazásának.

 

A konferencián megvalósult együttműködés nem az első lépés az Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet közös tevékenységében.

A két szervezet már január végén együttműködési megállapodást kötött Magyarország pénzügyi kultúrájának előmozdítása érdekében, a pénzügyi kultúra széles körű elterjesztésében.

 

Az együttműködés alapján az Econventio Egyesület az általa a felnőttek pénzkezelési szokásainak felmérésére használható „Econventio tesztet” a Művelődési Intézet rendelkezésére bocsátja, hogy munkatársaival ezt kitölthesse.

Az Intézet mára már teljesítette e vállalásának első szakaszát. A jövőbeli közös tervek szerint a felmérésben hamarosan 5.000 felnőtt vesz részt. Így az Econventio erre az adatbázisra építve készítheti el a felnőttekre vonatkozó tanulmányát, melynek tapasztalatait megosztja a Művelődési Intézet munkatársaival. Emellett az Egyesület javaslatot készít a kutatásra építve a felnőtt lakosság pénzügyi ismereteinek javítása érdekében.

A közös együttműködés remélt eredménye, hogy az így elkészült pénzügyi kultúra fejlesztési program ne csak egy kutatás elméleti eredménye maradjon, hanem a partnerek végre is tudják hajtani az eltervezett képzéseket.

 

Az NMI rendezvényéről bővebben ITT olvashat.