Econventio Pénzügyi Nap a szegedi GTK-n

 

A pénzügyi napot Dr. Deák István, általános dékánhelyettes, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Csongrád megyei tankerület igazgatója, Papp István, a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Kincsesné Dr. Vajda Beáta, adjunktus, valamint Sápi Ákos, az Econventio elnöke nyitotta meg.

 

 

Dr. Deák István, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, és Papp István a megynitó alatt

 

A pénzügyi napra 5 középiskola jelentkezett: Békéscsabáról a BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskolája, Mezőkovácsházáról a Hunyadi János Közoktatási Intézmény, Kecskemétről a Humán Szakképző Iskola Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolája, Orosházáról a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szegedről pedig a Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola.

 

 

A mintegy 80 középiskolás részvételével rendezett kiscsoportos tréningek fókuszában a pénzügyi önismeret (Dr. Kincsesné Dr. Vajda Beáta, adjunktus, SZTE GTK) az adózási alapismeretek (Fazekasné Földházi Ágnes és Nagyné Szarka Mariann, NAV), Vállalakozói alapismeretek, az Ecocreativ játék bemutatása (Durszt Anikó), Pénzügyi információforrások és családi költségvetés tervezése ( Dr. Kosztopulosz Andreász, egyetemi docens, SZTE GTK) álltak. Mindezek mellett Fata László, az Econventio Egyesület részéről az Így költsd el a lottónyereményt! elnevezésű tréningen szemléltette a pénz helyes felhasználásnak módját, a hosszú távú pénzügyi gondolkodás kialakításának jelentőségét.

 

A pénügyi nap résztvevőit - az egyesület támogatóinak jóvoltából - most is értékes ajándékokkal jutalmazták.