Econventio ösztöndíjat alapított a Pannon-Safe Kft. a GTK-n

Azok jutnak előre a mai világban, akik megfelelő tudással rendelkeznek, észreveszik azokat a körülményeket, amelyek segítik őket az előrehaladásban, vagy ha nem találnak ilyet, akkor megteremtik őket. Ehhez azonban fontos a szakmai tapasztalat, a kurázsi. Ez a siker kulcsa, ezt szeretnénk nagyobb hangsúllyal népszerűsíteni Magyarországon – fogalmazott Sápi Ákos, a Pannon-Safe Kft. üzletágvezetője, akitől megtudtuk: ezt a mentalitást képviselik az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületben is. A pénzügyi közvetítéssel foglalkozó csoport vezetője elmondta: a hétköznapi életben is megélik a gyakorlati tudás fontosságát, hiszen nem kis kihívást jelent a majd 14 éve működő vállalkozást folyamatosan fejleszteni és fenntartani. Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületet a gyakorlatcentrikus pénzügyi tudást tűzte zászlajára, amivel az általános magyar pénzügyi kultúra szintjét tudják javítani.

Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és Szegedi Tudományegyetem három éve működik együtt egy közös pénzügyi felmérés keretében, melynek kapcsán külön kutatócsoportot hoztak létre. Az első évben 7 ezer, tavaly 10 ezer, idén 12 ezer középiskolás diákot tudtak bevonni a pénzügyi kutatásba. Az Econventio-index nevű modell mára elfogadott eszköze a pénzügyi tudás, számoláskészség és az attitűd mérésének. De nem csak mérik, fejlesztik is a középiskolások pénzügyi ismereteit.
 

– Tavaly fogalmazódott meg bennünk a gondolat: ösztöndíjjal is segítsük azokat, akik ugyanazt az értékrendet képviselik, amelyet mi is vallunk, akik együttműködtek velünk a középiskolai programban, vagy valamilyen tekintetben a tanítványaink voltak, és pénzügyi, gazdasági területen folytatják tanulmányaikat. Ezért alapítja meg a Pannon-Safe Kft. az Econventio-ösztöndíjat – hallottuk Sápi Ákostól.

 


Az együttműködési megállapodást július 10-én a GTK épületében írta alá Sápi Ákos, Vilmányi Márton dékán és Farkas László, az Ökonómia Alapítvány elnöke. Az új ösztöndíjjal a jó képességű, ám rosszabb anyagi helyzetű hallgatókat segítik.