Középiskolás Pénzügyi Nap a GTK-n - verseny és tréning, pénzügyek középiskolásoknak

A nagy sajtóvisszhangot kiváltó, a középiskolások pénzügyi ismereteit és attitűdjét mérő Econventio teszt eddigi tapasztalataira alapozva a pénzügyi nap célja, hogy játékos ismeretátadással segítse a pénzügyi ismeretek fejlesztését.

 

A mintegy 80 középiskolás részvételével rendezett kiscsoportos tréningek fókuszában a pénzügyi önismeret, a pénzügyi információk megszerzése, az adózási alapismeretek és a statisztikai adatok értelmezése és ismerete állt. A foglalkozásokat a NAV (Fazekasné Földházi Ágnes és Nagyné Szarka Mariann), az Econventio (Sápi Ákos) és a GTK kollégái, hallgatói (Farkas Gergely, Kosztopulosz Andreász, Zuba Tamás, Kovács Péter) vezetették.

 

A pénzügyi napot Papp István, a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatója, Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja, Sápi Ákos az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke és Kovács Péter egyetemi docens nyitotta meg.

 

A pénzügyi napra öt csapat kapott meghívást. A Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Körössy József Tagintézménye és Krúdy Gyula Tagintézménye, a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézménye, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola tanulóiból álló csapat vendégeskedett a GTK-n.

 

A pénzügyi nap játékos vetélkedőjén legtöbb pontszámot a kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola tanulóiból álló csapat érte el. Mind az öt csapat értékes nyereményekkel és még értékesebb tapasztalatokkal térhetett haza. A visszajelzések alapján a tavalyi szegedi és a múlt hónapban tartott pécsi pénzügyi nap után e rendezvényen is jól érezték magukat a résztvevők, és hasznosnak tartották a programokat.

 

 

 

A képekre kattintva galéria nyílik.