EcoCamp tehetséggondozó tábor Szegeden

 

A táborban - külső közreműködőként - részt vett az Econventio is. A jelentkezéshez tanári ajánlás kellett, a szervezők nézték az átlagokat és a motivációt, érdeklődési kört. A korábbi évek Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek, illetve más országos tanulmányi megmérettetéseken legjobban szereplő iskolák delegálhattak egy-egy diákot. Emellett a többi jelentkezőt – szintén az eredmények figyelembe vételével – rangsorolták. „Eddig elsősorban a bent lévő hallgatóinkra koncentráltunk, de a tehetséggondozást már a fiatalabb korcsoportban el kell kezdeni, ezért nyitottunk a középiskolások felé. A korábbi években versenyeket szerveztünk nekik, illetve egy-egy konkrét szakmai napot is tartottunk már, de ez az első olyan sikeres próbálkozás, mikor egy hetet itt töltenek nálunk a gyerekek, és ismerkednek az egyetemmel, illetve a közgazdász szakmával” – összegzett Kovács Péter.

 

Dr. Vilmányi Márton, a GTK dékánja, és Dr. Kovács Péter, a tábor főszervezője a megnyitó közben.

 

Hozzátette: abszolút fogékonyak a diákok a programokra. A táborban nem elméleti oktatás zajlik, hanem kiscsoportban, játékos formában adják át a tudást, készségeket fejlesztenek, ami hatékonyabb ismeretelsajátításnak tekinthető. A táborhoz kapcsolódik egy egyéves mentorálás is: a diákokat a kar oktatói látják el szakmai tanácsokkal és ismeretanyagokkal. A résztvevők a hallgatókkal is megismerkedhettek, akikhez továbbtanulási és egyéb problémákkal is fordulhatnak.

 

Sápi Ákos, az Econventio elnöke a pénzről és a sikerről tart előadást.

 

 

A harminc résztvevő diák fele a dél-alföldi régióból, Szeged, Gyula, Békéscsaba környékéről érkezett. Többen voltak Budapestről, Szekszárd környékéről és Pécsről is, de nyíregyházi és szolnoki tanulók is éltek a lehetőséggel.