Econventio sajtótájékoztató Kecskeméten

 

A 2011-es "Econventio Teszt" nevű pénzügyi ismeretterjesztőre összesen 62 iskola, és mintegy 7700 diák regisztrált. Az iskolák és diákok között szép számban találhattunk kecskemétieket is, sőt a legaktívabb 5 iskola között végzett a Kecskeméti Humán Középiskola Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolája, így ők is részt vehettek az Econventio Pénzügyi Táborában, Balatonlellén. (Az Econventio Pénzügyi Táborról az M1 Híradó riportja megtekinthető ITT.)

 

2011. december 14-én Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony védnökségével az Econventio Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara közös konferenciát és sajtótájékoztatót tartott a kecskeméti városházán, ahol Sápi Ákos elnök bemutatta az Econventio Egyesület munkáját, illetve Dr. Kovács Péter docens - az Econventio és az SZTE GTK közös kutatócsoportjának a vezetője - ismertette az Econventio Teszt válaszai alapján készült tanulmányt.

 

 

Az Econventio pénzügyi kultúra tanulmány az eddigi legátfogóbb módon részletezi a 14-20 éves korosztály pénzügyekkel kapcsolatos ismereteit, hiszen a tesztet kitöltő diákok összesen több, mint 265.000 kérdést válaszoltak meg, és ezek feldolgozásával készült a részletes tanulmány.

 

A konferencia sajtó összefoglalója letölthető ITT.

Az Econventio Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának közös kutatócsoportja által készített Pénzügyi kultúra tanulmány letölthető ITT.

 

A Kecskeméti Televízió riportja megtekinthető ITT.

Kecskemét Város honlapjának cikke megtekinthető ITT.