ECONVENTIO pénzügyi teszt középiskolások számára

Az Econventio Egyesület - a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával közösen - 3 fordulós pénzügyi felmérőt hirdet. A felmérés célja egyrészt az ismeretterjesztés, másrészt pedig az, hogy teljes képet kapjunk az iskoláskorú gyerekek pénzügyi ismereteiről, és megállapítsuk, melyek azok a területek, amelyek fejlesztésre szorulnak, így ez a munka egy kidolgozandó tananyag kiindulópontját is jelenti.

Az Econventio Egyesület biztosítja azt az elektronikus felületet, melyen keresztül a tesztek kitölthetőek.

Mivel a felmérés célja az iskoláskorú gyerekek pénzügyi ismereteinek megismerése, ezért ezen a ponton elsősorban nem a gyerekek tudását kívánjuk jutalmazni, hanem a programban való együttműködési hajlandóságot, hiszen így biztosítható, hogy a legteljesebb és a leghitelesebb képet kapjuk a gyerekek valós pénzügyi ismereteiről. Meggyőződésünk, hogy a részvétel egyúttal az ismeretterjesztést és a téma közérthetőségét is szolgálja, ezért örülünk, hogy mind több iskola és diák csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.
A részvétel a csatlakozó iskola és diákja számára ingyenes.

A résztvevőknek az alábbi jutalmakat ajánljuk fel:
- a tesztek kitöltésében aktívan résztvevő iskolák egy-egy csapatot küldhetnek a nyári pénzügyi táborunkba, ahol neves szakemberek segítségével gyarapíthatják ismereteiket és mérhetik össze tudásukat kortársaikkal.

- az aktívan közreműködő iskolák az ősszel megrendezésre kerülő pénzügyi roadshow állomásai lesznek.
- a tesztet kitöltő diákok között értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra (laptop, digitális fényképezőgép, stb).

A felmérés kiértékelését honlapunkon és konferenciánkon tesszük közzé.

Ezt a nagyszabású országos felmérést 2011-től évente megrendezzük, és az eredmények, értékeléseket rendszeresen publikálni fogjuk.