Céljaink

Az Egyesület célja:

1. Ismeretterjesztés

El kívánjuk érni, hogy a pénzügyek mindenki számára érthetőek legyenek. A Kerekasztal a felhalmozott tapasztalatok és ismeretek alapján rámutat, hogyan lehet kellő figyelmet fordítani piacképes, új pénzügyi termékek kialakítására. Sokszor jelent problémát az információ sokasága, másrészről viszont gyakran hiányoznak az ezek értelmezéséhez és átlátásához szükséges ismertek.

Az ismeretterjesztés, oktatás, előadások alkalmával a piaci szereplők megismerik a pénzügyi- és biztosítási szegmens „új” eljárásait és a szereplők bemutatkoznak, bemutatják problémáikat, tudásukat. Az ismeretek halmazában mindenki fel fogja ismerni hol és hogyan tud egymás hasznára lenni.

2. Fogyasztóvédelem

Egyre világosabb, hogy a fogyasztói tájékoztatás nemcsak az fogyasztásvédő szervezetek „magánügye”: úgy a fogyasztók, mint a gazdálkodó szervezetek részéről fokozatosan nő a tájékoztatás iránti igény. A fogyasztóvédelem napjaikban Magyarországon is a fogyasztói társadalom szerves része.

A termékválaszték szélesedésével a fogyasztói döntésekhez egyre több információra van szükség. Ezek befogadása és az üzenetek megértése sokszor túl sok időt és energiát emészt fel, ami meghaladja a fogyasztó lehetőségeit. A fogyasztói tájékoztatásnak meg kell találnia azokat az új metódusokat, amelyek aktiválják az információ minél több irányú áramlását.

A magabiztos, tájékozott és erős pozíciójú fogyasztók a gazdasági változások motorjai, az ő döntéseik jelentik az innováció és a hatékonyság hajtóerejét. Célunk, hogy a Kerekasztal résztvevőit felvértezzük azokkal a készségekkel és eszközökkel, amelyekkel be tudják tölteni szerepüket a modern gazdaságban. Másként fogalmazva az ő igényeiket kell szolgálniuk a piacoknak, védelmet kell élvezniük az olyan kockázatokkal és fenyegetésekkel szemben, amelyekkel önmaguk nem tudnának megbirkózni.

Reméljük, a magyar piac – a Kerekasztal tevékenységének köszönhetően is – „pénzügyi szolgáltatók által vezérelt” helyett „fogyasztók által vezéreltté” válik.